Tratament ortodontic la copii pana la varsta de 10-11 ani

APARATE ORTODONTICE MIOFUNCȚIONALE

Aceste tipuri de aparate dentare sunt indicate copiilor cu anomalii dento-maxilare de la vârsta de 2 ani.

Terapia ortodontică este stabilită de către medicul specialist, având la bază examinările clinice şi examenele complementare necesare. Durata unui astfel de tratament este, în funcţie de tipul de anomalie, gravitate, vârstă, colaborare, tipul de aparat indicat, cuprins între un an/ jumătate şi doi ani/jumătate după care urmează o perioadă de contenţie.


 

Aparatele ortodontice, care stau la baza tratamentului ortodontic, după modul în care se racordează la arcada dentară, se pot împărţi în două grupe mari: aparate fixe, care sunt solidarizate prin agregare şi purtate permanent şi aparate mobile care sunt racordate la aparatul dento-maxilar prin adjuncţie (unele ancorate la arcada dentară, numite aparate mobilizabile şi altele care stau “liber” în cavitatea bucală, numite aparate funcţionale).

 

APARATE ORTODONTICE MOBILIZABILE

In general pana la varsta de 10-11 ani (considerand finalitatea dentitiei permanente) se pot recomanda din punct de vedere terapeutic, aparatele ortodontice mobilizabile, stabilite de catre medicul ortodont si confectionate pe baza amprentei personale. O foarte buna colaborare medic, copil, parinte, va avea ca efect o finalitate terapeutica foarte buna.

tratament ortodontic la copii 10-11_clip_image002tratament ortodontic la copii 10-11_clip_image004