Ortodonție si ortopedie dento-facială

Zâmbetul este cea mai importantă carte de vizită.

Specialitate a medicinei dentare, ortodonția si ortopedia dento-facială studiază cresterea si dezvoltarea aparatului dento-maxilo-facial, tulburările morfofunctionale, malpozitiile dentare, generic cunoscute sub numele de anomalii dento-maxilare.

Tratamentul ortodontic urmareste efectul estetic prin corectarea inghesuirilor si malpozitiilor dentare si efectul functional prin corectarea ocluziei.

Aparatele ortodontice, care stau la baza tratamentului ortodontic, dupa modelul in care se racordează la arcada dentara, se pot împarți in doua grupe mari: aparate fixe (metalice,ceramice,linguale) care sunt solidarizate prin agregre si purtate permanent si aparatele mobile care sunt racordate la aparatul dento-maxilar prin adjunctive (mobilizabile,functionale,alignere) si sunt purtate 14-20 de ore zilnic.

Perioada ideală pentru tratamentele ortodontice este perioada creșterii osoase, respectiv pana la vârsta de 20 de ani. După aceasta vârsta, adultii care vor urma un tratament ortodontic, vor necesita o perioada mai lunga de tratament, ținând cont de faptul ca mișcările dentare vor fi mai lente.

Este bine de știut că fiecare organism reacționează diferit la tratament, deplasarea dentară făcându-se la unii pacienți foarte ușor, la alții mai încet. Există chiar și diferențe, la același pacient, între partea stângă și cea dreaptă!

Vă invităm cu drag să ne faceți o vizită la clinica din Cluj-Napoca pentru un consult profesionist.