Frenectomie / Frenoplastie

La nivelul cavității bucale există mai multe frenuri, acestea fiind plasate între buze și zona gingivală, dar și frenul limbii, plasat între limbă și planșeul bucal.

În general, frenectomiile sunt indicate atât pentru frenul buzei superioare și inferioare, cât și pentru frenul lingual.

Această problemă se poate rezolva relativ ușor, prin terapia combinată ortodontic-chirurgicală (aparat dentar și o etapă chirurgicală de plastie a frenului care se realizează după aplicarea aparatului și după începerea apropierii dinților).

De ce se indica frenectomia?

 • Un fren al buzei foarte voluminos, aflat aproape de zona incisivilor superiori sau inferiori poate genera tulburări de vorbire, dar și tulburări fizionomice.
 • Pacienții nu pot zâmbi din cauza limitării mișcării buzei.
 • Frenul buzei poate fi o problemă și din punct de vedere ortodontic, apărând spațiere între incisivii centrali.
 • Frenul limbii poate fi mai mult sau mai puțin dezvoltat, existând situații în care acesta are capătul până la vârful limbii.
 • În acest caz, principala problemă este masticația ineficientă, la care se adaugă probleme de vorbire extrem de grave, imposibil de corectat doar cu ajutorul logopedului.

Ce presupune frenectomia?

Frenectomia constă în secționarea și scurtarea frenului. Frenectomia laser are ca avantaj absența sângerarii, dar și vindecarea mult mai rapidă decât în cazul tehnicii clasice, realizate cu bisturiul.

 • Excizie formațiuni tumorale benigne – lipsa continut
 • Albire dentara

Oamenii care zambesc sunt perceputi mai frumosi, indiferent de varsta pe care o au. Zambetul ne ajuta sa scapam de stresul fizic si mental si ne face sa aratam mai linistiti si mai sanatosi.

Albirea dentară

Dar ce este de facut atunci cand zambetul nu are culoarea pe care ne-o dorim? E simplu, albire dentara cu laserul.

Fumatul, obiceiurile alimentare necorespunzatoare, precum consumul excesiv de cafea sau vin rosu, efectul antibioticelor luate in copilarie sau, pur si simplutrecerea anilor, pot duce la schimbarea culorii dintilor catre alb-galbui. Pe masura ce inaintam in varsta apar diverse coloratii ale dintilor datorate procesului natural de imbatranire. Astfel ca, pentru cei mai multi dintre noi, albirea dintilor poate insemna recapatarea zambetului stralucitor, vibrant si tanar. Putini sunt insa cei care sunt dispusi sa astepte 10-12 saptamani pentru a-si albi dintii acasa si, pentru ca timpul este extrem de important pentru fiecare dintre noi in ziua de astazi, albirea cu laser in cabinetul stomatolog este solutia salvatoare, extrem de avantajoasa.

Procedura albirii cu laser este una extrem de simpla: se foloseste un gel de albire pe baza de peroxid de hidrogen activat de laser, rezultatele sunt uimitoare. Intreaga procedura este simpla si extrem de confortabila pentru pacient, fiind totodata, sigura si rapida.

Incepand cu luna ianuarie 2011, in cabinetul nostru gasiti si cea mai eficienta solutie stomatologica de albire a dintilor, cea mai recenta inovatie cu laser care este considerat unul dintre cele mai bune dispozitive medicale cu laser, dezvoltate special pentru cabinetele stomatologice.

Avantajele folosirii laserului chirurgical

 • Scurteaza cu mult timpul de tratament – timpul mediu de albire este de 20 de minute

 • Este solutia cea mai eficienta si minim invaziva disponibila pe piata

 • Realizeaza albiri ale dintilor cu cateva nuante

 • Efectele dureaza mai mult daca vei respecta regulile de igiena

 • Acest dispozitiv evita excesul de caldura, ceea ce inseamna confort, siguranta si incredere sporita pentru pacient


 

Inainte de albirea dentară, este obligatoriu sa consultati medicul stomatolog. De asemenea, cariile trebuie curățate si acoperite cu un ciment inainte de orice actiune de albire si numai dupa terminarea albirii se poate face obturatia finala (plomba), astfel incat aceasta sa fie in concordanta cu noua culoare a dintilor. Tot ca etapa preliminara, trebuie facut si un tratament profilactic constand in detartraj, tratament antiinflamator al gingiilor si periaj profesional.

Documentați-vă în continuare despre acest subiect:

Pentru o parere avizată vă invităm cu drag să ne faceți o vizită la clinica din Cluj-Napoca.