Sunt in asentimentul Dr.Leyt, care, foloseste aceasta terminologie de “obiceiuri bucale”inlocuind termenul  de obiceiuri vicioase,folosit de obicei de catre medici,dar ambele referindu-se la aceleasi obiceiuri care pot modifica pozitia dintilor,relatiile si forma arcadelor dentare: sugerea degetelor,interpunerea limbii sau a buzelor intrearcade.

Sugerea degetelor: acest obicei se intalneste la peste 50% din copii mici (Canut-Brusola),incepand din primul an de viata si contanuand pana la varsta de 3-4 ani.

Persistenta obiceiului este considerata de unii specialisti,semn de anxietate si instabilitate emotionala la copil.Escardo (1961) scria ca ”intr-un mare numar de cazuri clinice copilul apare ca purtatorul unor simptome de perturbare care-si au radacina in functionarea interioara a sistemului familial;familia in sine e bolnava,copilul fiind doar organul sau expresiv”.

Cea mai fregventa forma e reprezentata de sugerea policelui,in pozitie verticala,cu unchia indreptata spre dintii inferiori.In unele cazuri sunt supte doua sau mai multe degete.Nu s-a remarcat vreo preferinta pentru vreuna din maini.