Indicații și contraindicații

Implanturile dentare reprezintă cea mai eficientă metodă de restaurare a arcadelor dentare. Implanturile pot fi folosite cu succes atât în tratamentul edentațiilor parțiale (când lipsesc unul sau mai mulți dinți) cât și în cazul edentației totale (când lipsesc toți dinții de pe arcadă).

Implanturile pot fi folosite aproape în orice caz clinic în care se dorește restaurarea unuia sau mai multor dinți lipsă. Iată o selecție cu situații în care implanturile dentare se folosesc cu cel mai mare succes.

Ce contraindicații au implanturile dentare?

Anumite afecțiuni generale severe pot contraindica anestezia, intervențiile chirurgicale sau plasarea implanturilor în general. Alte situații cer o evaluare atentă înainte de plasarea implanturilor. De cele mai multe ori, se va solicita un consult interclinic iar implanturile pot fi poziționate doar după anumite tratamente preliminare.

În afara acestor situații destul de rare, există tulburări locale, de obicei la nivelul cavității bucale, care împiedică temporar poziționarea implanturilor dentare. Majoritatea acestor afecțiuni pot fi remediate prin intervenții preoperatorii.

Documentați-vă în continuare despre acest subiect:

Vă invităm cu drag să ne faceți o vizită la clinica din Cluj-Napoca pentru un consult profesionist.