Tratamentul ortodontic

Daca va confruntati cu probleme serioase de aliniere a dintilor, medicul dumneavoastra dentist va va recomanda cu siguranta sa consultati un medic ortodont. Fiecare pacient este diferit, cu nevoi si cerinte diferite. Deci, medicul ortodont va realiza un plan de tratament individualizat care se potriveste situației  dumneavoastră.

Consultatia va implica o discutie intre dumneavoastra si un medic ortodont si o evaluare a starii de sanatate a dintilor. Aceasta evaluare va include o examinare a dintilor si a maxilarelor, care este urmata de o serie de investigatii. Aceste investigatii vor include radiografii, fotografii(set ortodontic), realizarea unei amprente a dintilor necesara pentru proiectarea aparatului dentar pe care urmati sa il purtati.Dupa aceste examene complementare, medicul ortodont va discuta despre diversele optiuni de tratament disponibile pentru dumneavoastra. Este indicat sa înțelegeți foarte bine ce implica acest tratament ortodontic, astfel încât sa știți beneficiile, măsurile de precauție pe care trebuie sa le luați, riscuri, costuri, durata tratamentului.

Trebuie retinut inca de la inceput ca tratamentul poate dura in jur trei ani, in functie de problema pe care o are fiecare pacient si de tipul de aparatul dentar. Pentru a putea incepe tratamentul trebuie realizat un control amanuntit de catre un medic ortodont, iar daca se constata prezenta cariilor dentare, acestea vor trebui tratate in prealabil.

Aparatul dentar, odata plasat, este activat la perioade de timp constante pentru a ajuta dintii sa se indrepte (preferabil activări lunare).

Citiți în continuare despre acest subiect:

Pentru un consult profesionist, vă invităm cu drag să ne faceți o vizită la clinica din Cluj-Napoca.