Coroane dentare

Coroane de porțelan pe suport metalic

O coroană este o reconstrucție care acoperă un dinte pentru a-i reda acestuia forma și dimensiunea normală, consolidând și îmbunatățind aspectul dintelui.

Coroanele sunt necesare atunci când dintele este distrus într-o mare masură și plombele nu pot rezolva această problemă. Dacă un dinte este spart, o coroană menține dintele întreg astupând spărturile, astfel încat degradarea să nu se accentueze.

Coroanele sunt de asemenea utilizate pentru a susține o plombă mai mare atunci când nu există suficiente resturi din dinte atașate la puntea dentară, să protejeze un dinte slăbit împotriva fracturării, să refacă dinții fracturați sau să acopere dinții îngălbeniți sau deformați.

Cum se aplică o coroană ?

Când pregătim un dinte pentru o coroană, acesta este micșorat astfel încât să poată fi potrivită coroana peste el. Este realizată o amprentă a dinților și a gingiei și trimisă la laborator pentru prepararea coroanei. Urmează câteva probe atât la partea metalică cât și la aplicarea ceramicii pentru realizarea ideală a formei și culorii. După finalizarea coroanei/lucrării protetice în laborator, medicul stomatolog cimentează coroana pe dinte.

 

Coroane de porțelanuri pe suport zirconium

Aceste coroane au avantajul biocompatibilității materialului, a esteticii și a rezistenței remarcabile

Coroane din ceramică integrală

Aceste coroane sunt extrem de estetice, fapt ce le plasează ca cele mai recomandate lucrări in zonele frontale. Suportul lor este tot din ceramică ( față de cele cu suport metalic sau cu zirconium), definindu-le o transparentă egala cu a dintelui natural.

Documentați-vă în continuare despre acest subiect:

Vă invităm cu drag să ne faceți o vizită la clinica din Cluj-Napoca pentru un consult profesionist.