Tipuri de implante

Restaurarea cu ajutorul implantelor dentare, în acest secol, este o opțiune teraputică standard și de calitate.

Materialele din care sunt confecționate implantele cât și lucrările protetice pe implante satisfac cele mai pretențioase dorințe de calitate și estetică. Varietatea tipurilor de implante, cu tehnicile adecvate, este atât de mare, încat ofertele teraputice cuprind edentații de toate tipurile. Siguranța, integrarea în tesutul osos, estetica naturală, adaptarea ușoară și stabilă, refacerea capacității masticatorii pierdute, sunt câteva din calitățile incontestabile ale terapiei cu implante.

Intervenția chirurgicală se face sub anestezie locală, durată intervenției este mică (20-30 min) și nu există dureri postoperatorii. Urmează o perioadă de cca. 3-4 luni de osteointegrare, după care se aplică bontul și lucrarea protetică.

Osteointegrarea poate fi definită ca o conectare directă și funcțională între os și suprafața implantului prin refacere, remodelare și vindecare tisulară.

Terapia cu implante dentare se compune din trei elemente: corpul, bontul și lucrarea protetică.

Corpul, impantul ca atare, este partea introdusă chirurgical în os. Odată inserat, corpul este acoperit cu un șurub de acoperire. Materiale din care se confecționează implantul sunt de la aliaje de titan care au câștigat o largă sferă în implantologie, până la zironiu, material bioceramic (oxid de zirconium) cu calități fizice și estetice de cea mai înaltă performanță. Acest din urma material este o ceramică pe bază de zirconium, întarit printr-un procedeu de fabricație termică și fizică. Rezistența sa a fost accentuată prin liante speciale. Perfect biocompatibil și dotat cu calități fizice excelente, zirconiul este bine adaptat pentru aplicațiile biomedicale. Aspectul sau strălucitor și culoarea sa apropiată de cea a fildeșului, îl fac un material de referință cu utilizare nelimitată în domeniul implantologiei.

Bontul este partea implantului care servește pentru sprijinul /retenția suprastructurii (lucrării protetice). Acesta este compus din materiale metalice speciale sau fizionomice cum este zirconiul, pentru zona frontală.

Lucrarea protetica este din ceramică cu suport metalic sau zirconium, pentru estetica de înaltă performanță.

Documentați-vă în continuare despre acest subiect:

Vă invităm cu drag să ne faceți o vizită la clinica din Cluj-Napoca pentru un consult profesionist.