Tratament

Refacerea arcadelor cu ajutorul implanturilor dentare necesită procedee complexe care, uneori, implică participarea mai multor specialiști.

Pentru ca rezultatele să fie cât mai bune, colaborarea pacientului este esențială. Acesta trebuie să înțeleaga că manoperele necesită răbdare și timp, se pot întinde uneori pe mai multe luni iar costul lucrărilor poate fi destul de ridicat.

Trecând peste acest aspect, refacerea edentațiilor cu ajutorul implanturilor dentare reprezintă, aproape întotdeauna, soluția cea mai bună, naturală și de durată. Operațiile sunt nedureroase iar rezultatul final va permite pacientului să aibă o masticație extrem de confortabilă și o estetică deosebită.

Consultația

Consultația împreuna cu examenele complementare (radiografie, tomografie) vor permite stabilirea unui diagnostic și elaborarea planului de tratament.
Stabilirea unui plan de tratament corect, adaptat cazului clinic și doleanțelor pacientului, este esențială în reușita tratamentului cu implanturi dentare.
Examinarea medicală se va concentra pe toate aspectele importante, de la starea generală a pacientului până la afecțiuni locale, evaluarea suportului osos, structura tesutului gingival, dinții vecini și așa mai departe.

Examene complementare
Radiografia dentară și mai ales tomografia computerizată sunt de mare ajutor medicului implantolog. Aceste examene oferă detalii precise care îl vor ajuta pe medicul practician să elaboreze un plan de tratament corect.
În ziua de azi, nu se poate începe un tratament cu implanturi dentare fără a apela la astfel de examinare computerizată.

Planul de tratament

Stabilirea planului de tratament este cea mai importantă etapă a tratamentului cu implanturi dentare.
Reușita restaurărilor pe implanturi ține în mare măsură de stabilirea unui plan de tratament corect. Odată stabilit, acest plan va fi foarte greu de schimbat dupa plasarea implanturilor în os.
De aceea, stabilirea unui plan de tratament greșit poate duce la compromiterea implanturilor dentare.
Pentru un anumit caz pot exista mai multe opțiuni terapeutice. Soluția finală este aleasă în funcție de mai mulți factori:

  • calitatea și cantitatea osului maxilar sau mandibular
  • pretențiile estetice și funcționale
  • tipul de ocluzie
  • posibilitatile financiare ale pacientului
  • gradul de igienă al pacientului
  • posibilitatea executării unor operații pregătitoare
  • anumite afecțiuni locale sau generale

Când se elaboreaza planul de tratament, se va ține cont de toate detaliile și informațiile obținute în timpul examinării medicale precum și cele obținute la investigațiile complementare (radiografie, tomografie computerizată etc.).

Documentați-vă în continuare despre acest subiect:

Vă invităm cu drag să ne faceți o vizită la clinica din Cluj-Napoca pentru un consult profesionist.