Implanturi dentare

Implanturile dentare sunt stâlpi de titan cu forma de șurub, cu rol de a susține artificial, dar stabil, dinții pierduți din diverse cauze. Implantul dentar înlocuiește practic rădăcina dintelui dumneavoastră.

implanturi dentare

Implanturile dentare pot fi folosite să susțină o coroană sau pot fi utilizate ca și stâlpi pentru punți fixe și lucrări mobile. Ele sunt confecționate din titan medical pur, un înlocuitor biocompatibil pentru dintele natural pierdut, ceea ce înseamnă că nu există reacții adverse la implant. În studii avansate de cercetare se află implanturile dentare din zirconiu, indicate în special în zona frontală.

Cui i se potrivesc implanturile dentare?

În general, orice persoană adultă sanatoasă – la care extracția dintelui sau chirurgia orală sunt manopere de rutină – este candidată la implant. Sunt câteva condiții de sănătate care necesită atenție specială.

Anumite boli cronice, fumatul în exces sau abuzul de alcool pot complica tratamentul prin implant. Nicotina are o influență semnificativă în rata succesului tratamentului cu implant, din moment ce aceasta cauzează grave vătămări ale osului din jurul implantului.

Un alt factor important este cantitatea de os disponibilă pentru ancorarea implantului și într-o oarecare masură calitatea osului.

După o evaluare atentă a stării de sănătate, dupa efectuarea tomografiei computerizate dentare și a altor teste specifice, noi vă vom informa dacă sunt probleme în efectuarea implantului.

Avantajele implanturilor dentare

    • stoparea migrării si înclinării dinților adiacenți edentației
    • din punct de vedere estetic, lucrările pe implanturi dentare arată foarte bine
    • din punct de vedere funcțional, implanturile dentare înlocuind dinții lipsă, se reia masticația, aceasta fiind deteriorată din cauza dinților lipsă și de asemenea articulația temporo-mandibulară va funcționa normal
    • implantul dentar este benefic și osului în care a fost inserat, acesta reactivându-și funcția

pacienti cu implant dentar

Documentați-vă în continuare despre acest subiect:

Vă invităm cu drag să ne faceți o vizită la clinica din Cluj-Napoca pentru un consult profesionist.