Digital Smile Design (DSD) este un concept inovator în planificarea și previzualizarea unui tratament dentar estetic. DSD folosește principii de estetică facială, corelate cu reguli de estetică dentară, ale zâmbetului și gingiilor în funcție de fizionomia fiecărui pacient.

Această tehnică presupune două etape principale – etapa de culegere de informații necesare pentru conceperea DSD-ului și etapa de laborator. DSD-ul începe cu o ședință în care sunt efectuate fotografii tehnice și este luată o amprentă dentară de către medicul stomatolog. Cu aceste date (fotografii și amprenta dentară), echipa care va lucra la acel caz studiază în detaliu cazul, găsind design-ul perfect al zâmbetului dumneavoastră, mai întai virtual, materializându-l ulterior ăntr-o machetă de ceară.

Se studiază forma dinților și a gingiei, culoarea, mărimea și poziționarea dinților, precum și modul în care râdeți, vorbiți sau zâmbiți. Toate acestea vor completa tabloul zâmbetului dumneavoastră perfect.

Timpul petrecut adunând date și analizându-le este rapid recuperat, comunicarea cu pacientul și cu tehnicianul dentar fiind mult ușurată, fiind, de asemenea, scutite ședințe de tratament inutile pe parcursul tratamentului dentar.

După această primă etapă, urmează ca medicul, tehnicianul dentar și, nu în ultimul rand, dumneavoastră, pacientul, să alegeți soluția cea mai bună, care va fi pusă în practică și care combină rigorile unei lucrări dentare de calitate cu fizionomia dorită de dumneavoastră. Astfel, la următoarea ședință vom aplica peste dinții dumneavoastră o machetă din material compozit care arată noul design al zâmbetului.

Rezultatul estetic al tehnicii DSD este că dumneavoastră veți putea vorbi, zâmbi fără să apară vreo modificare la nivelul dinților dumneavoastră. Veți pleca din cabinet cu dinții intacți și cu o prezentare foto și video a noului zâmbet, putând previzualiza în felul acesta rezultatul final al lucrării dentare estetice.

Astfel, veți ști dinainte cum va arăta viitoarea dumneavoastră lucrare și veți putea începe lucrul la ea cu gândul la rezultatul final, știind că merită toată așteptarea. Cu alte cuvinte, aveți posibilitatea să vă modificați viitorul zâmbet înainte ca lucrările dentare să fie făcute!

Documentați-vă în continuare despre acest subiect:

Vă invităm cu drag să ne faceți o vizită la clinica din Cluj-Napoca pentru un consult profesionist.