a

Ce sunt aftele bucale? Cauze și tratament

Aftele bucale, cunoscute de noi medicii sub denumirea de stomatită aftoasă, sunt leziuni care apar la nivelul țesuturilor moi din cavitatea bucală, spre exemplu pe gingii, pe limbă, pe mucoasa buzelor, pe mucoasa obrajilor. 

Stomatita aftoasă, sau afta, nu este contagioasă, dar este destul de dureroasă, astfel încât deseori îngreunează vorbirea, masticația, igiena orală. Diversitatea tipurilor de afte, cât și tratamentul adecvat, implică medicul stomatolog la o diagnosticare precoce și un tratament cu efect cât mai rapid, pentru a anihila disconfortul și durerea până la senzația de arsură, cauzate de aceste ulcerații.

Cauzele apariției aftelor pot fi diverse: de la scăderea imunității, nivel ridicat de stres, salivă super acidă datorată unui posibil ulcer / gastrită, modificări hormonale, sensibilitate la diverse alimente, boli asociate, până la deficit de vitamine.

Aftele bucale pot să se vindece “de la sine” în câteva săptămâni, cu aplicații locale de geluri / creme, sau să urmați un tratament de specialitate recomandat de medicul stomatolog pe baza diagnosticării tipului de aftă.

tratament afte bucale cu laser

În clinica noastră ARIAL DENT, tratamentul stomatitei aftoase, a aftelor, se face prin TERAPIE CU LASERUL ÎNTR-UN MINUT, printr-un efect de biostimulare a vindecării împreună cu efectul antiflogistic și analgezic.

Acest tratament cu laserul este indicat și copiilor și femeilor gravide, cu o siguranță totală. Deci tratăm într-un minut afta, cu laserul, scăpându-vă de durere și de disconfortul de lungă durată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *