a

Ce trebuie să știm înainte de intervenția chirugicală stomatologică

Întodeauna înainte de o intervenție chirurgicală stomatologică, trebuie să informați medicul dentist despre starea dvs. de sănătate, un istoric medical, chiar dacă acesta omite să vă întrebe. E important să oferiți informații despre medicația pe care o luați, despre alergii la medicamente, despre tulburări de coagulare (de ex. hemofilia), alergii la anestezice, pentru că acestea pot fi vitale.

De asemenea, indicațiile pe care le primiți de la medicul stomatolog post intervenție sunt foarte importante și trebuie respectate, pentru că în timpul și după procedurile chirurgicale stomatologice pot surveni hemoragii accentuate, chiar dacă nu suferiți de tulburări de sângerare.

Indicațiile medicului stomatolog pot sugera (după informațiile parvenite de la dvs.) întreruperea unor medicamente înainte de intervenția chirugicală, pentru a contracara efectele asupra sângerării, ca de exemplu:

  • Aspirina (acidul acetilsalicilic) acționează că un antiinflamator nesteroidian, antipiretic, analgezic și că antiagregant plachetar. Acțiunea sa de antiagregant plachetar ne interesează în această situație, pentru că inhibă funcțiile plachetare care participă la hemostază – mai simplu spus, poate împiedica oprirea sângerării. Cu toate acestea, la o intervenție chirurgicală de rutină nu este necesară întreruperea administrării medicamentului, dar în schimb, în cazul unei intervenții laborioase cum de exemplu este elevarea sinusului, întreruperea administrării este necesară cu 4-5 zile înainte de intervenție.
  • Medicamente pe baza de plante și vitamine cum sunt ginsengul, ginkgo biloba, ghimbirul, vitamina E, usturoiul. Acestea pot crește timpul de sângerare, iar oprirea acestora cu o săptămână înainte de intervențiile chirurgicale stomatologice este benefică.

În clinica noastră ARIAL DENT din Cluj-Napoca, toate intervențiile chirurgicale stomatologice sunt urmate de terapii cu laser, ceea ce ușurează vindecarea post intervenție prin formarea hemostazei, biostimularea colagenului, închiderea plăgii, scurtarea timpului de vindecare fără dureri și efecte secundare.

intervenție chirurgicală stomatologică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *