a

Cum să alegi cea mai bună clinică dentară din Cluj?

Poate fi dificil să alegi clinica potrivită în condițiile în care există o mulțime de opțiuni în Cluj, însă important este să cauți un cabinet profesional, cu numeroase recomandări și un personal medical competent, bine pregătit.

Acestea fiind spuse, există câțiva factori esențiali de care ar trebui să ții cont atunci când îți alegi clinica stomatologică.

Hai să-i luăm pe rând:

1. Locație și program

Îți recomandăm să alegi o clinică plasată relativ aproape de casă, pentru a te asigura că poți ajunge ușor la programări și nu le vei amâna din lipsa de timp. Dacă îți alegi un cabinet care este în colțul opus al orașului, automat vei fi nevoit să consumi mai multe ore pe drum și îți va fi mai greu să strecori programările la dentist printre celalalte activități de zi cu zi.

De asemenea, ar fi bine să analizezi puțin și programul clinicii, pentru a vedea dacă îți sunt convenabile orele respective, atât ție, cât și familiei tale, dacă doriți să mergeți împreună la același stomatolog.

2. Gama de servicii disponibile

Indiferent de problemele stomatologice pe care le ai, cel mai bine ar fi să apelezi la o clinică dentară care să îți pună la dispoziție o gamă variată de servicii ortodontice, chirugicale, endodontice, protetice, pedodontice etc.

Fie că vrei să-ți plombezi niște carii, să-ți albești dinții, să-ți pui fațete dentare sau aparat dentar, să-ți faci un detartraj sau un implant dentar, ideal ar fi să te asiguri că acea clinică stomatologică te poate sprijini cu toate procedurile necesare, la un nivel înalt de profesionalism.

3. Recenzii și recomandări

Înainte de a alege o clinică, îți recomandăm să citești recenziile pe care le-au scris alți pacienți. Astfel, vei putea afla ce experiențe au avut aceștia cu medicii din acea clinică și ce părere și-au format despre locul respectiv.

Desigur, unii prieteni sau cunoștințe îți pot recomanda medicii de care sunt ei mulțumiți, ca un punct de plecare în selecția clinicii potrivite pentru tine. Însă ține cont și de restul criteriilor enumerate în acest articol, deoarece e posibil ca nevoile lor să fie diferite de ale tale.

Clinică dentară din Cluj - Arial Dent

4. Echipamente și tehnologii de ultimă generație

Clinicile care se respectă investesc constant în aparatură high-tech, care permite efectuarea unor proceduri minim-invazive. Astfel, cu ajutorul acestor tehnologii, poți evita durerile și disconfortul pe care le pot provoca metodele tradiționale, obținând totuși rezultatele dorite.

Merită să alegi o clinică stomatologică care îți poate oferi servicii premium și un plus de confort, prin efectuarea tratamentelor cu echipamente de ultimă generație.

5. Curățenie și igienă

În special în contextul actual al pandemiei, dar nu numai, e important ca orice clinică stomatologică să țină cont de regulile în vigoare și să respecte cu strictețe protocoalele de igienizare și dezinfectare a spațiului.

E esențial ca o clinică dentară să le ofere pacienților săi condiții de maximă siguranță și un mediu curat, sterilizat, pentru a preveni orice fel de infecție sau contaminare.

6. Personal medical specializat

Înainte de a lua o decizie finală, îți sugerăm să îți faci o programare pentru un consult de rutină la clinica aleasă de tine. Astfel, vei avea ocazia să cunoști personalul medical, să vezi cum ești tratat de către medici și asistente, ce atmosferă este în cabinet și dacă te simți în largul tău.

Dacă vrei să-ți faci toate intervențiile stomatologice la acea clinică, e bine să urmărești modul în care medicii vorbesc cu tine, dacă sunt răbdători, deschiși și binevoitori să-ți explice cum se vor desfășura procedurile și să-ți ofere toate informațiile solicitate.

Frica de dentist este o problemă reală, pe care o avem mulți dintre noi. Din acest motiv, este ideal să apelezi la medici profesioniști, dedicați meseriei lor, care te pot ajuta să scapi de orice fel de temeri și care pot face ca experiența ta la stomatolog să fie mult mai plăcută și mai relaxantă.

Te invităm să-ți faci o programare la cabinetul nostru ARIAL DENT, situat în Andrei Mureșanu, Cluj-Napoca, pentru un consult profesionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *