a

Tratamentul stomatologic al pacientei gravide

A gestiona tratamentul stomatologic al pacientei gravide impune monitorizarea unei sarcini complicate, cât și a unei sarcini normale pentru o bună sănătate orală.

Îngrijirea prenatală timpurie și constantă poate ajuta atât mama, cât și fătul, la diminuarea riscului de complicații și la îmbunătățirea rezultatelor sarcinii. Noi, medicii stomatologi, avem datoria de a întreba, îndruma și monitoriza îngrijirea prenatală.

În acest sens, ar fi de preferat ca pacienta să ne poată informa de intențiile dânsei de a deveni mămică, astfel încât cu informațiile furnizate să se poată completa fișa medico-stomatologică cu toate examenele suplimentare necesare.

Condițiile de sănătate existente, condiții ce afectează femeile înainte de a rămâne însărcinate, pot influența riscul și rezultatul sarcinii. Conștientizarea complicațiilor și a simptomelor frecvente ale sarcinii pot afecta starea generală de sănătate și implicit sănătatea orală.

Tratamentul stomatologic al pacientei gravide

Dispnee, greață, vărsături, reflux gastro-esofagian, arsuri gastrice – acestea sunt câteva dintre complicațiile frecvente care afectează și cavitatea orală prin hiperaciditate salivară, gingivită, hiperplazie gingivală cu un risc carios crescut.

Boala parodontală maternă, boala care poate fi interpretată ca un rezultat advers al sarcinii, reprezintă o potențială sursă de microorganisme care intră în circulația sangvină în mod obișnuit și care are un potențial direct / indirect de a influența sănătatea materno-fetală. Nu trebuie să ne îngrijoram de aceste efecte secundare, deoarece există tratamente non-invazive.

Clinica noastră ARIAL DENT, din Cluj-Napoca, oferă aceste servicii de tratament și siguranță pentru viitoarele mămici, prin gama de aparate laser de ultimă generație. Boala parodontală, gingivita, alveolita – acestea sunt tratate cu succes și siguranță cu laserul. De asemenea, cariile sunt tratate cu laserul fără anestezie și durere, siguranța mamei și a fătului fiind prioritatea noastră de bază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *