a

Trebuie suplimentată protecția!

Perioada de pandemie, cu situații confuze atât în ceea ce privește starea noastră psihică, mentală, profesională, familială, cât și de sănătate, ne conturează o atitudine de atenție suplimentară în ceea ce privește igiena corporală și igiena cavității bucale.

Să ne oprim puțin asupra igienei corporale și să vă spun, în calitate de medic și părinte, că spălatul întregului organism este absolut necesar și benefic asupra sănătății noastre și implicit asupra psihicului nostru.

Eu sunt fan săpun și apă caldă! Săpunul, o invenție minunată care se pare că datează din secolul 2800 i.Hr. și provine din vechiul Babilon. Egiptenii foloseau săpunul fabricat din uleiuri și anumite săruri alcaline pentru spălat și tratarea unor boli ale pielii. Englezii au început să producă săpunuri din sec. XII, iar în perioada Tudorilor, femeile înstărite, în special, foloseau săpun pentru toaletă zilnică, acesta fiind foarte scump.

Astăzi trăim într-un secol în care avem săpun din belșug, foarte ieftin, cu miresme variate și cu componente rafinate și apă caldă în case… să ne bucurăm de aceste minunate avantaje și să le folosim din plin! Spălatul pe mâini trebuie să fie indispensabil permanent.

Pentru igiena cavității bucale, suplimentarea folosirii produselor specifice acestei categorii sunt extraordinar de importante și totodată benefice. Alimentația tot mai procesată, stresul oxidativ și lipsa unei igiene orale riguroase determină fermentarea resturilor alimentare rămase pe dinți și în cavitatea bucală, eliberând bacterii care provoacă apariția parodontozei (cu pierderea dinților), precum și a unor gingivite, sângerări gingivale și acizi care atacă smalțul dentar, determinând foarte repede apariția cariilor dentare.

Eu vă recomand:

  • să vă spălați pe dinți de cel puțin două ori pe zi, minimum 2 minute, obligatoriu seara înainte de culcare;
  • dacă aveți lucrări protetice sau aparate ortodontice, suplimentați igiena dentară cu periuțele specifice interdentare;
  • apa de gură trebuie să fie indispensabilă prin clătire și gargară;
  • seara, înainte de culcare, ritualul dvs. de igienă orală trebuie să fie mai riguros, astfel încât dinții să fie perfect curățați cu o pastă de dinți bună, iar cavitatea orală să fie dezinfectată cu apă de gură – o soluție cu multiple componente benefice antibacteriene și efecte deosebite de prospețime.

Eu personal folosesc pastă de dinți și apă de gură cu compoziții verificate și certificate de mine, produse 100% ecologice, cu ambalaje biodegradabile, pe care le puteți comanda de pe site-ul https://yes2eco.com.

Să nu uităm să avem grijă de sănătatea noastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *